Takläggare Eskilstuna

Nytt tak till rätt pris

Proffs på tak i Eskilstuna


Börjar det bli dags att lägga om taket eller planerar du ett nybygge och söker en entreprenör för taket? Välkommen att anlita oss som din takläggare i Eskilstuna. Vi erbjuder takläggning med de flesta typer av material och har den stora fördelen att vi även utför byggnadsplåtslageri så att du kan få hjälp med alla steg på vägen - från underarbete till sista slutfinish.


Välkommen att begära offert på takläggning idag. Vi ger alltid ett fast pris där du ser exakt vad jobbet kommer att kosta.

Hello world
Hello world

Byta eller renovera taket?


Behöver mitt tak verkligen bytas eller räcker det med en renovering? Det är en fråga som många ställer sig och vi skulle säga att det finns några olika faktorer som väger in här. Har du ett tak som har ett ytskikt av kvalitetsmaterial, till exempel lertegel eller rejäl pannplåt utan skador kan det löna sig att bevara dessa men lägga om spont och läkt samt förse taket med nya tätskikt. Har du däremot ett tak med betongtegel som har börjat spricka eller takpapp av sämre kvalitet är det definitivt bättre att lägga om hela taket och välja ett modernare material.


För att kunna ge ett mer exakt svar på vilka åtgärder som behövs för just ditt tak så rekommenderar vi att du bokar ett kostnadsfritt hembesök med oss. Vi kommer ut och besiktigar ditt tak för att kunna svara på vilka åtgärder som behövs och ger dig sedan en offert att ta ställning till.

En takläggare i Eskilstuna med bred kompetens


Där andra kanske bara erbjuder takläggning med ett specifikt material så utgår vi istället från vad din byggnad behöver. Vi hjälpa dig att hitta ett takmaterial som passar din byggnad.

Valet utgår ju inte bara ifrån personlig smak utan även vad din byggnad mår bäst av. Ett hus med liten taklutning kan behöva ett helt tätt plåt- eller papptak medan en byggnad med mer takfall kan fungera bra med ett tegeltak. Sen ska det ju även passa byggnadens stil. Vi har lång erfarenhet som takläggare i Eskilstuna och vet vad som krävs både när det kommer till utseende och vad vädret kräver.

Underarbetet är A och O


Ett bra tak kräver ett bra underarbete. Vi ser alltid till att underlaget är helt stabilt och tätt innan vi lägger på ytskiktet och är noga med att kontrollera att du får ett tak som är anpassat till vad byggnadens konstruktion tillåter. Vi arbetar alltid med kvalitetsmaterial då vi vet att taket är husets viktigaste del. Det lönar sig att satsa på material som håller och som är anpassade till vårt svenska klimat.


Det gäller också att veta hur man bygger rätt för att undvika problem med fukt inifrån. Vi undersöker alltid hur taket är isolerat för att se till att konstruktionen får rätt luftspalt och andra detaljer som kan påverka hur kyla och fukt rör sig genom konstruktionen.

Hello world

Komplett tak med snygga plåtdetaljer


Om det skulle behövas specialtillverkade plåtdetaljer som slutfinish på taket så är det självklart inget problem. Vi arbetar även med svetsning, stålkonstruktioner och byggnadsplåtslageri. Det betyder att du kan få allt från specialanpassade ränndalar och skorstensplåtar till montering av taksäkerhetsprodukter, häng- och stuprännor och mycket mer.


Välkommen att kontakta oss idag för att begära offert på takläggning eller takrenovering i Eskilstuna.